Over mij

Hoi, mijn naam is Inge Beaujean en ik vertel je graag iets over mezelf.


Ik ben geboren en getogen in Limburg, maar heb ook in het noorden van Nederland gewoond. Ook heb ik lange tijd in het buitenland gewoond (Frankrijk, Belgie, Australie, Nieuw-Zeeland en Spanje). Na deze prachtige ervaringen ben ik uiteindelijk weer in Limburg teruggekomen, waar ik nu woon met mijn man en 2 honden.

 

Hoe ik therapeut ben geworden?

Vroeger heb ik Nederlands, Frans en Italiaans gestudeerd aan de universiteit en ik ben lerares geweest. Ik was echter veel meer bezig met de psychische- en emotionele gezondheid van mijn leerlingen, dan met hun schoolprestaties. Het was ook in die tijd dat ik aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling begon. Ik merkte dat ‘gewone’ psychotherapie mij niet de resultaten gaf waar ik op hoopte. Ik kon me voorstellen dat dat voor andere mensen ook zo moest zijn en wilde meer voor mezelf en anderen kunnen doen.  

 

Spirituele ontwikkeling

In de jaren die volgden deed ik verschillende opleidingen en trainingen, zoals:
  • 7-jarige opleiding tot spiritueel therapeut aan de Internationale School voor Spirituele Psychologie. Deze opleiding richt zich o.a. op meditatie, energieleer en bewustzijnsontwikkeling. Sinds 2016 ben ik als docent verbonden aan deze opleiding en heb ik de opleiding tot spiritueel therapeut ook in Spanje gegeven.
  • Touch of Matrix practitioner training.
Ik volg nog steeds regelmatig trainingen op het gebied van energetisch werken, mindfulness en spirituele ontwikkeling o.a. bij de School voor Zijnsoriëntatie en Phoenix Opleidingen.

In mijn praktijk aan huis werk ik als therapeut en mindfulness docent. Al ruim 20 jaar heb ik ook ervaring met healing en het intuïtief communiceren met dieren.

 

Een goede therapeut met een probleemloos leven?

Bijna iedereen krijgt in het leven te maken met moeilijke periodes, tegenslagen en negatieve invloeden. Rouw en trauma zijn zeker ook onderdeel geweest van míjn leven. Het is niet voor niets dat vrouwen met psychische- en emotionele problemen de weg naar mijn praktijk vinden: Ik herken zo veel van hen in mijzelf! Ik weet hoe het is om je niet gewenst te voelen en om zingeving in het leven te zoeken. Ik ken het gevoel van ongewenst kinderloos zijn. Ondanks mijn hoge opleiding en mijn prachtige carrière in het onderwijs had ik ook op een gegeven moment het gevoel: Is dit het nou? En nu? Wat wil ik eigenlijk echt uit het leven halen?
Ik geloof dat het doorleven en het op de juiste manier verwerken van deze ervaringen mij een betere therapeut maakt.
 

Het balletje doorgeven

Ik ben niet beter of anders dan jij. Het enige verschil is dat ik mijn rouw en trauma’s verwerkt heb én dat ik de nodige vaardigheden geleerd heb om jou op jouw persoonlijke pad verder te helpen. Ik kan je helpen inzicht te krijgen in je eigen denken en handelen, zodat je de veranderingen kunt maken die je wilt. Ik help je stress te verminderen en problemen op te lossen zodat je lichamelijke-, psychische- en emotionele balans kunt ervaren.
BELLEN
WHATSAPP