Over mij

welkom, ik ben Inge Beaujean en ik vertel je graag iets over mezelf.


Ik ben geboren en getogen in Limburg, maar heb jaren in het noorden van Nederland gewoond. Na een lange tijd in het buitenland ben ik weer naar Limburg teruggekomen samen met mijn partner en 2 honden. Hier heb ik mij praktijk aan huis. 

 

Hoe ik therapeut ben geworden?

Na een studie van onder andere Frans en Italiaans heb ik als docente gewerkt in het HBO en VO.  Als docente was ik vooral gefocust op de psychische en emotionele gezondheid van mijn studenten / leerlingen, in plaats van alleen hun studieprestaties.  Dit bracht me op het pad van persoonlijke ontwikkeling en ontdekte Ik dat traditionele psychotherapie niet voor mij werkte. Ik kon me voorstellen dat dat voor andere mensen ook zo moest zijn en dit inspireerde mij om er meer mee ter willen doen.

Spirituele ontwikkeling en vorming
Als therapeut en docent kenmerk ik mij door een diepe betrokkenheid met de mens en zijn proces. Door de jaren heen volg ik diverse opleidingen en trainingen op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, healing, traumatherapie, energetisch en intuïtief werken, mindfulness, meditatie, (spirituele) psychologie, hypnotherapie (https://www.hypnotherapie-middenlimburg.nl).

Vanuit mijn grote liefde voor dieren ontdekte ik dat intuïtief communiceren met dieren heel natuurlijk is voor mij.  Inmiddels heb ik ruim 20 jaar ervaring als dierentolk (https://www.animal-communicator-inge.com).

Anderen omschrijven mij als waarachtig, open, verbindend, diepgaand, inlevend, intelligent, wijs, motiverend en humoristisch. In combinatie met mijn vermogen om me intuïtief af te stemmen en diep te verbinden, zet ik deze eigenschappen in om jou te ondersteunen en te begeleiden in je proces.

 

waarom therapie?

Het leven kent voor de meesten van ons moeilijke periodes, tegenslagen en negatieve invloeden. Rouw en trauma zijn zeker ook onderdeel geweest van míjn leven.   Dit is een van de redenen waarom mensen me psychische en emotionele problemen de weg naar mijn praktijk vinden:  ik herken veel van hen in mezlef.

Ik begrijp hoe het is om je niet gewenst te voelen en op zoek te zijn naar zingeving. Ik ken het gevoel van ongewenst kinderloos zijn. Ondanks mijn opleiding en carrière in het onderwijs had ik ook op een gegeven moment het gevoel: is dit het nou? En nu? Wat wil ik eigenlijk echt? 

Ik geloof dat het doorleven en het op de juiste manier verwerken van deze ervaringen mij een betere therapeut maakt.

Ik ben niet beter of anders dan jij. Het enige verschil is dat ik mijn rouw en trauma’s verwerkt heb én dat ik de nodige vaardigheden geleerd heb om jou op jouw persoonlijke pad verder te helpen.

Ik kan je helpen inzicht te krijgen in je eigen denken en handelen, zodat je de veranderingen kunt maken die je wilt.  Samen werken we aan het verminderen van en het leren omgaan met stress en problemen zodat je lichamelijke-, psychische- en emotionele balans kunt ervaren.

Wil jij ontdekken hoe ik jou het beste kan helpen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op.

BELLEN
WHATSAPP